------
Een Weeffout in onze sterren

Een Weeffout in onze sterren (2015)

Het luisterboek Een weeffout in onze sterren van John Green, voorgelezen door Beatrice van der Poel, is bekroond met de Storytel Luisterboek Award. 

 

De winnaar van de prijs voor best voorgelezen luisterboek werd bekendgemaakt in het NPO Radio 1-programma Kunststof (NTR). In het boek komen grote thema's uit de wereldliteratuur aan bod, zoals liefde, dood, vriendschap en liefde voor literatuur zelf. Het werk kreeg al veel literatuurprijzen in binnen- en buitenland. Volgens de jury heeft Van der Poel ''prachtig voorgelezen, met een hele mooie kleine afstand tot het boek''. ''Ze leest de keiharde passages over kanker, doodgaan net zo onbewogen voor als hoofdpersoon Hazel ze schijnbaar ondergaat. Elk woord komt aan, soms als een mokerslag, soms als een aai over je wang.''

------
Blauwe Maandag - Nicci French

Blauwe Maandag - Nicci French (2011)

ISBN: 9041414649

‘Nicci French staat garant voor een goed geschreven en spannend boek.’ – NRC Handelsblad 

Bestel

Meer info

------
De Dinsdagavond Club - Agatha Christie

De Dinsdagavond Club - Agatha Christie (2004)

ISBN: 9054447680

Uitgave: Rubinstein

Meer info

------
het toeval dat geluk heet

het toeval dat geluk heet (2011)

Beatrice van der Poel & Thomas Verbogt

Het toeval dat geluk heet

Muzikale novelle met muziek uit de voorstelling Hard en Hoofd

Naar aanleiding van liedteksten van het album Hard en Hoofd van Beatrice van der Poel schreef Thomas Verbogt theaterteksten voor de gelijknamige muziekvoorstelling. Die samenwerking beviel beiden zo goed dat Thomas speciaal voor Beatrice een nieuw verhaal schreef.

 

 

 

 

 

Het toeval dat geluk heet gaat over kleine momenten van groot geluk die je ineens kunnen overkomen, over onver­wachte gebeurtenissen die het alledaagse leven buiten­gewoon en soms raadselachtig maken. Beatrice las en zong. De liedjes, de theaterteksten en de nieuwe tekst zijn samen één verhaal geworden. Een tintelend verhaal over verlangen en optimisme, over de moed en de wil telkens opnieuw te beginnen, over de avonturen die iedere nieuwe dag te bieden heeft.

 

met de muzikale medewerking van: Marcel de Groot (gitaren, dobro) Jakob Klaasse (piano, Wurlitzer) en Thijs Vermeulen (basgitaar) 

------
De Rode Kamer - Nicci French

De Rode Kamer - Nicci French (2008)

ISBN: 9789047602835

Uit de pers: '... blijf je hangen aan haar stem die de emoties in dit verhaal op een zeer invoelende wijze weergeven.' en '... werd gesproken over haar 'wat rafelige en erotische stem' en dat is een perfecte omschrijving.'

Uitgave: Rubinstein

Meer info

------
De Bewoonde Wereld - Nicci French

De Bewoonde Wereld - Nicci French (2006)

4 CD Luisterboek voorgelezen door Beatrice van de Poel
shortlist Beste Luisterboek 2006

Uitgeverij:
Rubinstein

Bestel 

Meer info

------
Het Veilige Huis - Nicci French

Het Veilige Huis - Nicci French (2005)

ISBN: 9789054449591

 

 

'Het veilige huis is een van die thrillers die je niet binnen een paar dagen vergeten bent. En dat is exceptioneel.' - Trouw

Beatrice van der Poel heeft ook De bewoonde wereld van Nicci French voorgelezen. Zij bereikte hiermee de shortlist voor het beste luisterboek 2006. Uit het juryrapport: '... blijf je hangen aan haar stem die de emoties in dit verhaal op een zeer invoelende wijze weergeven.' en '... werd gesproken over haar 'wat rafelige en erotische stem' en dat is een perfecte omschrijving.

Meer info

------
DEBET Saskia Noort

DEBET Saskia Noort (2013)

LUISTERBOEK DEBET SASKIA NOORT

Op een koude winternacht verongelukt Michel Brouwers, tv-producer. Met dit ongeluk komt er een einde aan alles waarin Karen, zijn echtgenote, geloofde.

kijkBeatrice leest voor 

------
Het File Luisterboek

Het File Luisterboek (2008)

ISBN 9789047605782 / NUR 077

Files, we staan er allemaal wel eens in. De één elke dag, de ander één keer per jaar onderweg naar de camping. Natuurlijk kan het best gezellig zijn... met het file luisterboek. Verhalen van Martin Bril, Herman Finkers,  Yvonne Kroonenberg, Mart Smeets e.a. Uitgebracht door de NCRV en het radioprogramma Knooppunt Kranenbarg.

Met de stemmen van Jeroen Willems, Vincent Bijlo, Bert Kranenbarg en Beatrice van der Poel.

Meer info